Skip to content

Kotiotulo

Saavuttuani koti-suomeen vuorossa oli käynti käsikirurgilla, joka totesi minulla olevan n.s. hiihtäjänpeukalo (UCL ruptura) ja että se vaatisi leikkauksen ja sairaslomaa olisi tiedossa viitisen viikkoa. Tämä ei luonnollisestikaan kuullostanut siltä mitä olin toivonut, mutta tilanteeseen oli nyt vain totuttava ja olin tietoinen että pahemminkin olis voinut käydä.

Seurailin Dakar:in loppumista netistä sekavin tuntein, eniten luonnollisesti kiinnosti tiimikavereitteni Berglund:in veljeksien, Corkyn ja turkkilaisten sekä Malles Moton (ajaa ilman huoltoa) voittoon tähtäävän Thomas Berglundin eteneminen. Maaliin asti heistä ajoi Berglundin veljekset ja puolet turkkilaisista. Thomas Berglund, jolle annoin sadevaatteeni, voittikin Malles Moto-luokan ja mielialaani hieman kohotti tosiasia, että sain osaltani auttaa häntä voiton saavuttamisessa.

Leikkaus suoritettiin 15.1 ja oikean peukalon jänne kiinnitettiin langalla sekä ankkureilla takaisin luuhun. Leikkaus sujui hyvin ja pääsin kotiin samana päivänä. Pidin kipsiä kaksi viikkoa, jonka jälkeen ompeleet poistettiin ja minulle tehtiin peukalo-tuki jota tulisi pitää kolme viikkoa. Viime viikolla sain ottaa tuen pois kotioloissa ja aloitin peukalon kuntouttamisen sekä loppuviikosta sain myös ilmailulääkäriltä vihreää valoa töitteni jatkamisen suhteen.

Sairaslomallani kävin Huomenta Suomen haastateltavana, katso täältä:

http://www.katsomo.fi/?progId=432706

ja annoin haastattelun HS:lle:

http://www.hs.fi/urheilu/a1422511719770 ) (http://www.hs.fi/hstv/urheilu/Ralf+Molander+kertoo+milt%C3%A4+tuntui+tuhlata+100+000+euroa+parin+p%C3%A4iv%C3%A4n+aavikkoralliin/v1422502800074

Kävin myös edustamassa MP15-moottoripyörämessuilla, jossa olin KTM-MotoJysky ajoalueella avustamassa koeajojen kanssa ja kertomassa Dakar-kokemuksistani. Huvittavaa oli nähdä miten kiinnostusta oli laidasta laitaan. Eräs vanhempi herra tuli HS-lehtijutun kanssa juttusille ja halusi omistuskirjoituksen juttuun sekä nimikirjoituksella varustetun julisteen, kun taas toisessa päässä oli arviolta 15v nuori mies joka tarjottuani julistettani ja kerrottuani että kävin ajamassa Dakar-rallia, totesi: Onks se niinku joku oikee ralli?

Kävin myös KTM Nordicilla kertaamassa kisareissuni käänteitä, mutta siitä ehkäpä enemmän ensi postauksessa.

Nyt nousen (vihdoin) taivaan tuuliin ja lennän kohti kevättä!