Skip to content

Uusi pyörä, uudet tuulet…

Kevät on edennyt huimaa vauhtia ja olen paiskinut töitä lähinnä ilmailun ja inhimillisten tekijöiden /järjestelmäturvallisuus-asioiden kanssa ja mopoilu on ollut vähäistä.

Nyt on kuitenkin uusi pyörä alla ja tulevaisuuden kuviotkin alkaa pikkuhiljaa hahmottumaan. Mietittyäni tilannettani päädyin 350 FE Husqvarnaan, jolla voin treenata sekä enduroa että asennetuani siihen navigointilaitteistoa, ajaa rallikisoja. Eli kompromissiin päädyin tässä kohtaa ja merkin vaihto tuli eteen kun opiskelun ja harkinnan jälkeen halusin pyörän jossa takajousitus on ns. linkullista mallia. Empiirisen tutkimuksen ja kokemukseni mukaan linkullinen takajousitus toimii paremmin ralleissa, jossa nopeudet ovat huomattavasti esim. enduroa kovemmat.

Pääsinkin heti ajamaan RacePros:ilta hankkimaani pyörää sisään hiekka-alustalla, kun Järilässä ajettiin  16.5 Cross Country (Acerbis CC) kisa, jossa siis yhteislähdön jälkeen kierretään samaa noin 10km lenkkiä 2 tuntia yhteen menoon ja eniten kierroksia ajanut voittaa. Ajotaukoa oli tullut jo melkoisesti ja pyörällä kisaan lähtiessäni en ollut ajanut kuin 40 min, joten kyse oli puhtaasti harjoitustapahtumasta kohdallani.

Seuraavaan Cross Country kisaan (Sipoon SE-Team CC) en ehtinyt juuri sen enempää harjoitella ja edellisestä kisastani saamani rakkokin muistutti vielä itsestään, joten taas oli pitkähkö treeni tiedossa. Kaloreita varsin vaatimattomasta vauhdistani huolimatta kului yli 2000kcal, joten ihan hyvästä liikunnasta käy tuo laji kyllä.

Muuten olen puntaroinut ja suunnitellut tulevaa ja päätynyt siihen, että ajan kotimassa tämän vuoden aikana muutmia kisoja ja ensi vuodelle koitan saada rahoitusta rallikisoihin, jotka ajan joko tuolla omalla pyörällä, tai sitten vuokrapyörällä. Ajatukset paluusta E-Amerikkaan on myös olleet esillä, ja taustalla tehdään jo hieman töitä sen eteen, että olisin jälleen Dakar-lähtökorokkeella!

Nyt nautin kesästä ja edessä on ainakin kotiseudullani ajettava Enduro Sprint joka ajetaan 4.7 pidettävän MotoRockFest:in ( http://www.motorockfest.fi/ ) yhteydessä. Nähdään Kirjurinluodolla!