Skip to content

Motorockfest / International Six Nights Enduro

Pari viikkoa sitten ajettiin Porissa kansallinen MotoRockFest Enduro Sprint, jossa maastokoe oli noin 8km pitkä ja se ajettiin luokassani 4 kertaa. Pyörääni asennettiin RaceProssa uudet p-a ruiskukartat ja MP-Racingistä toimitettiin uusi Öhlins ohjausvaimennin joka saatiin asennettua juuri ennen kisaa. Kilpailupäivä oli aurinkoinen ja lämmin, joten lähtökohta kilpailulle oli hyvä. Paikalle tulleet sukulaisista ja ystävistäni koostuva kannustusjoukko oli myös kohdillaan ja Acerbis-teltan edessä oli jo päivän ensimmäisen startin aikana siis kova kuhina ja kannustus.

Reitti koostui pääasiassa peltoteistä, sekä pellolle tehdyistä esteistä, johon mahtui puhelinpylväitä ja ojanylityksiä sekä kaivurilla tehtyä patikkoja ja hyppyreitä. Keskityin kisassa toteuttamaan SML:n valmennuksesta saamiani oppeja ja onnistuinkin siinä hyvin ja ajo tuntui hallitulta koko kisan ajan. Jälkikäteen totesin kuitenkin tuloksia katsoessa, että vaikka ajo sujui hyvin, oli surkea. Keskeyttäneiden lisäksi en ollut nopeampi kuin neljää kuljettajaa luokassani…

Kilpailusta lähdin suoraan Saariselälle opastamaan asiakkaita MotoJysky:n järjestämälle International Six Nights Enduroon, jossa kuuden yön ajan ajoimme paikallisia reittejä ryhmissä. Ensimmäinen päivä menikin paikallisiin olosuhteisiin totutellessa, mutta kolmantena päivänä ajo sujuikin jo varsin hyvin, vaikkakin kyse olikin safari-tapahtumasta. Suonylitykset menikin edeltäviä vuosia paremmin, kun alla oli rallipyörää melkoisesti pienempi pyörä. Viikon aikan ajo parani ja uusi Husqvarna tuntuu paremmalta pienen alkukankeuden jälkeen ja ohjausiskari toimi Lapin kivikkoisessa maastossa hyvin.

Uudet nettisivut on suunnitteilla ja ne saadaan näkyviin kohtapuolin ja ensi vuoden suunnitelmat alkavat muotoutua hyvää vauhtia ja tulossa on uusia seikkailuja!