Skip to content

2018 ja Dakar

Vuosi on vaihtunut ja eipä ole paljoa blogikirjoituksia tullut täältä suunnalta ja syynä siihen yksinkertaisesti se, että paljoa ei ole ollu kerrottavana ja näinollen motivaatiokaan ei ole ollut ihan huipussaan. Viime vuoden kovista yrityksistä huolimatta Dakar 2018 lähtökorokkeelle en päässyt, mikä luonnollisesti sapettaa, mutta rahoitusta en saanut yksinkertaisesti kasaan ja syksyllä oli tehtävä päätös että siirrän projektin tulevaisuuteen.

Vuoden aikana kuitenkin tehty enduro-opashommia ja ajoakin tullut kohtuudella, kotimaassa tuli ajettua kaksi kisaa, historian ensimmäinen Vierumäki Grand National kilpailu, jossa ajettiin noin 20km pitkää rataa kolmen tunnin ajan, sekä Räyskälässä ajettu enduro-sprint, jossa puolestaan ajetiin noin 10km pitkää maastokoetta neljään kertaan.

Vierumäki Grand National (VGN) sujui odotuksia paremmin, vaikka lähtö meinasi tyssätä alkuunsa puuttuvan linkuston pulttiin. Onneksi sain yhden lainaan ja pystyin ajamaan historiallisen kisan. Kilpailu meni muutenkin yli odotusten ja olin luokassani 37/50 ja kokonaiskisassa 165, josta maaliin ajoi 572.

Räyskälän enduro-sprint ei mennytkään sitten enään niinkuin Strömsöössä ja kaaduin toisella kierroksella, loukaten olkapäätäni ja ajo ei sen jälkeen sujunut. Ajoin kuitenkin kilpailuun maaliin.

Syksyllä budjetti kuitenkin riitti ajamaan Kreikan Serres-rallin, jossa kokemus osoittautui hyödylliseksi ja pienten vaikeuksien kautta onnistuin nappaamaan luokassani podiumsijan.

Alkuvuoteen kuuluu luonnollisesti 6.1 alkavan Dakar-ralli seuraaminen ja oman pyörän kausihuolto, sekä 2018 kauden lopullinen suunnitelman päättäminen, josta lähiaikana lisää. Lisäksi fyysinen harjoittelu jatkuu, aloitin loppuvuodesta 2017 BJJ:n harrastamisen joka auttaa mm. koordinaation kanssa. Luonnollisesti pääpaino on ajoa tukevat kestävyyspainoitteiset harjoitteet.

Pyydettinpä minua äskettäin kirjoittamaan Moottoriurheilu.tv:n sivuille blogia, käykää lukemassa ennakot sieltä (Moottoriurheilu.tv ) ja seuratkaa päivittäispostauksiani FB-sivuiltani.

Haluan vielä kiittää kaikkia yhteistyökumppaneitani, jotka vaikeuksista huolimatta ovat pysyneet rinnallani, sekä kaikkia teitä jotka jaksatte näitä touhujani ja jorinoitani seurata!

Aurinkoisempaa talvea ja palataan kohtapuolin!