Skip to content

Serres FIM International Cross Country-ralli 26-30.8.18

Kilpailuvalmistelut 6 päivän erämaakisaan meni tiukille pyörän osalta, kun vaihdoin vanhan Husqvarnan uuteen KTM 450 EXC-F:ään juuri ennen kilpailua ja testit jäi vähäisiksi. Ajoa kuitenkin kesän aikana tuli kivasti, joten ajotuntuma oli hyvä. Suomesta lähti Kreikkaan matkaan tällä kertaa Rally Raid Team Finland, joka koostui tällä kertaa Jori Mäkipäästä, Jukka ja Katja Ristiluomasta, Sauli Saksmanista, Aki Nissisestä ja allekirjoittaneesta. Jori ja Aki ajoi kaluston paikalle, kun muut lensi paikan päälle. Aki ja Katja avusti huolto-puolella ja muut hoiti lähtökohtaisesti omat varusteensa ja kalustonsa.

Vielä lauantaina kaikki muokkasi omia navigointivarusteitaan ja lisäsi järjestäjän GPS-seurantalaitteet. Sunnuntaina (1) 26.8 ajettiin ns. prologi, jossa määräytyi varsinaisen kilpailun lähtöjärjestys. Lähdin rauhassa katsomaan noin 37km pätkää, puolivälin tietämillä saavutin Jorin ja päätin ajaa hänen seurassaan maaliin. Loppuosuus olikin melko kinkkinen navigoinnillisesti, jossa monet eksyi ja näinollen sijoitukseni hieman yllttäenkin 8/74.

Maanantaina (2)  siis pääsin vajaan 300km taipaleelle melko aikaisin. Hieman ehkä innostuneena edellispäivän tuloksesta, lähdin painottamaan vauhtia ja heti ensimmäinen käännös 2,33km tietämillä meni ohi. Huomasin virheeni vasta ajettuani lähemmäs kilometrin väärällä polulla. RB-tiekirjan pidike murheet alkoi, noin 1km ennen maalia tiekirjan pidike murtui. Päivä oli tiimille muutenkin murheellinen, kun Saulia päin ajoi reitillä väärään suuntaan tullut kilpailija ja Sauli satutti rytäkässä olkapäätään. Lisäksi Jorin Apriliasta alkoi nestevuoto, jota ei kyetty korjaamaan illan aikana. Näinollen Jori ja Sauli siirtyi ”semi-pro” tiimimme huoltojoukkoihin Akin ja Katjan avuksi. Päivätulos 29/74

Tiistaina (3) oli vuorossa ns. maraton-päivän ensimmäinen osuus, jolloin renkaiden vaihto sekä ulkopuolinen avunsaanti pyörän huoltamisessa oli kielletty. 225km pitkä päivä alkoi siirtymällä Bulgarian rajalle ja rajanylityksen jälkeen ajettiin kaksi ek:ta, joista toinen 1800m korkeudella merenpinnalta olevalla vuorella. Reitti oli paikkapaikoin jyrkkää metsäkoneuraa/polkua ja suomalaisittain tuntuivat pitkiltä. Ensimmäisen pätkän loppuosalla, juuri ennen kylään tuloa, Ristiluomalta lainattu vara RB-teline murtui ja jälleen oli korjauksen aika. Tilanteessa kuitenkin auttoi hollantilaiskuski Martien Jimmink, jonka kanssa olimme ajaneet loppupuoliskon pätkästä. Taas muistui mieleen miten hieno yhteishenki tapahtumissa on ja vaikka kaikki ajamme kilpaa, kaveria kuitenkin autetaan mahdollisuuksien mukaan. Päätin päivän alussa tehdä omaa suoritusta ja päivän tulos 18/64.

Keskiviikkona (4) ajettin maraton-osion toinen osuus, joka alkoi siirtymällä Kreikan rajalle ja Kreikan puolella kaksi ek:ta. Päätin jatkaa kilpailua edellisen päivän tapaan keskittymällä navigointiin. Nippusiteillä korjattu RB-teline oli kuitenkin välillä vaikeaa lukea kun nippuside peitti osan tiedoista. Siitä huolimatta 218km pitkä reitti sujui kohtuullisesti ilman suurempia ongelmia. Päivätulos 18/72.

Torstaina (5) vuorossa oli 302km pitkä reitti ja nyt jo kolmas RB-teline, joka edellisenä iltana kannibalisoitiin Jorin Apriliasta. Kova keskittyminen jokaisen nuotin tarkistamiseen huolella tuotti tulosta, vaikka loppupäivä mentiin Jimminkin kanssa melkolailla peräkanaa. Päivätulos 10/69.

 

Perjantaina oli vuorossa 92km enduron Six Days kilpailussa käytettyjä reittejä ja tarkoitus oli taas navigoida huolella. Edellispäivän merkittävä viimehetken muutos tiekirjaan kuitenkin pääsi hämmentämään ja eksymistä tuli 20km verran. Loppupäivästä kohtasin Ristiluoman ja ajelimme melkolailla tasatahtia maaliin. Päivätulos 30/69

Kilpailu oli pitkää ja pääasiassallinen tavoite omasta tekemisestä ja navigoinnin harjoittelusta toteutui kivasti. Ilahduttavaa myös että kolmesta viimeisestä erämaakisasta olen ajanut kaikki maaliin. Tämän vuoden kokonaistuloksissa 18. ja pääluokassa 11-sija on paras tulokseni kisassa, joten kovin pettynyt en ole. Harmittamaan jäi tietysti navigointivälineiden ongelmat ja viimeisen päivän toilailut, mutta jääpä ensi kerraksi paranneltavaa…

Huima kiitos kaikille meidän Rally Raid Team Finlandissa, apuja sai aina kun tarvitsi ja ilmapiiri oli mahtava! Kiitoksia myös kaikille tukijoille, jotka ovat suureksi avuksi tässä haasteellisessa lajissa!

Seuraavaksi keskityn tulevan kauden rahoitukseen ja sunnitteluun. Syksyn aikana saatta vielä tulla yksi kisamatka, josta myöhemmin lisää. Dakarin ympärillä pyörii huhuja ja omasta osallistumisesta 2020 ei ole vielä varmuutta.

Videoita kilpailusta (vilahdan muutamassa;) löytyy täältä:

http://www.serresrally.com/index.php/gallery/videos/2018